08-05-2019: Biologer på skydebanen

Forleden var et hold biologer fra Arktisk Forskningscenter på kursus. Ikke et kursus i hvordan man f.eks. kører hundeslæde eller snescooter – men i praktisk brug af en riffel i ødemarken. Kurset, som blev afholdt af Danmarks Jægerforbund, var en del af forberedelserne til en række feltstudier i Grønland, hvor risikoen for at møde isbjørne i disse år er tiltagende.

07-05-2019: Jagten er gået ind, og valget er dit

Der er udskrevet folketingsvalg, og vi skal til valgurnerne den 5. juni. Men hvad mener politikerne om jagten i Danmark? Vi har svarene - både fra Folketingets politikere og dem, der stiller op til Europa-Parlamentet.

07-05-2019: Jæger idømt 10 dages betinget fængsel for opfordring til ulvedrab

Man må ifølge straffelovens paragraf 136 ikke offentligt tilskynde til forbrydelser. Derfor blev en 31-årig mand idømt 10 dages betinget fængsel for at opfordrer til på Facebook at skyde ulve i maven. Dommen sender et tydeligt signal, siger formand for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen.

07-05-2019: Workshop om udeskole for børn og unge

Bliv Naturligvis-formidlere fra Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund afholdt i sidste uge workshop for lærere, pædagoger og naturformidlere fra hele landet.

06-05-2019: Når bukkejagten går ind – kend reglerne om skydetårne

Snart går bukkejagten ind, og mange jægere bliver grebet af den kendte bukkefeber. Derfor er det godt at kende til reglerne for skydetårne og skydestiger - vi bringer her en gennemgang.

06-05-2019: Trygt og enkelt – ikke blot ord

En væsentlig del af Danmarks Jægerforbunds jagtpolitik er arbejdet med våbenlovgivningen, hvor vi tilbage i 2017 fik nedsat et våbendialogforum i Justitsministeriet. Etableringen af det nævnte dialogforum er vi meget tilfreds med. Til gengæld savner vi mærkbar fremdrift i de mange sager.

03-05-2019: Ordentlighed er vejen frem

Ordentlighed var det aktuelle og nødvendige tema på miniformandsmødet 1. maj i Jagtens Hus. En klagesag har i flere måneder trukket store spor i organisationen, hvorfor sagens betydning for DJ’s fremtid blev behandlet på et både konstruktivt, reflekterende og fremadskuende møde mellem Jægerforbundets hovedbestyrelsen (HB), HB-suppleanter, kredsformænd og aktivitetsformænd.

03-05-2019: Hvor sætter du dit kryds? EU yder indflydelse på jagten i Danmark

Den 26. maj skal det afgøres, hvilke politikere der skal repræsentere Danmark i Europa-Parlamentet. Vi har derfor taget en snak med spidskandidaterne, som alle kan komme til at tale jagtens sag i Bruxelles efter valget.